Verkkosivujen suunnittelu, toteutus ja ylläpito

Olemme kokenut ja luotettava kumppani kaikenkokoisiin verkkosivuprojekteihin, olipa kyseessä sitten yksittäinen landing page tai laaja integroitu palvelukokonaisuus.

Synlab.fi räätälöity verkkopalvelu

Verkkosivut ovat erilaisten organisaatioiden tärkein viestinnän ja markkinoinnin kanava, sekä yhä useammin myös keskeinen kosketuspiste niiden ydintoiminnan ja asiakkaiden välillä. Verkkosivujen kokoluokka voi vaihdella valtavasti: kyseessä voi olla mikroyrityksen esittelysivu tai valtavan kansainvälisen organisaation monikanavainen viestinnän, markkinoinnin ja myynnin kokonaisuus. 

Verkkosivut voidaan siis toteuttaa missä tahansa laajuudessa ja käyttäen monia eri teknologia- ja alustaratkaisuja. Alla esittelemme joitakin varteenotettavia vaihtoehtoja, erityisesti niitä joita itse pidämme parhaina. Kartoitamme sopivimman mahdollisen ratkaisun juuri teille mielellämme, ota siis yhteyttä jos etsit erinomaista kumppania verkkosivuprojektiin.

Verkkosivuston alustan valinta

Verkkosivujen toteuttamiseen on olemassa valtavasti erilaisia ratkaisuja, joista useat voivat olla toimivia – kaikki riippuu tavoitteista ja budjetista. Keskeisimpiä ominaisuuksia on sisällönhallinta: tapa luoda ja esittää kuvaa, tekstiä, sivuja ja artikkeleita. Oikea sisällönhallintajärjestelmä (Content Management System, CMS) onkin tärkeimpiä valintoja verkkosivuprojektille. Alla olemme ryhmitelleet erityyppisiä ratkaisuja sisällänhallintaratkaisun kokoluokan perusteella. Maailman suosituin ja meiltä usein suosituksen saava CMS on WordPress.

LUE LISÄÄ: WORDPRESS

energiaa-2-1024x922.png
Kevyt CMSKeskikokoinen CMSEnterprise CMS
Milloin hyvä valinta?Kun ei juuri tarvita toimintoja, räätälöintiä tai kieliversiointia.Kun tarvitaan toimintoja ja mahdollisuuksia tulevaan kehitykseen.Kun tarvitaan kattavia toimintoja suurelle määrälle ylläpitokäyttäjiä.
Keskeinen vahvuusHelppo käyttöönotto ja kevyet kustannukset.Laajat mahdollisuudet räätälöintiin ja integrointiin.Monikanavaisuus ja kattavat toiminnot.
Keskeinen heikkousHeikko skaalautuvuus ja räätälöitävyys.Raskas käyttöönotto ja korkeat kustannukset.
Viitteellinen budjetti käyttöönottoon (€ alv 0%)100–10 000 eur10 000–50 00050 000 +

Verkkosivujen suunnittelu & design

Valittu alusta asettaa omat rajoituksensa verkkosivujen suunnitteluun: Jos valittu CMS nojaa valmiiden sivupohjien käyttöön (kuten etenkin kevyiden alustojen tapauksessa yleensä on), täytyy suunnittelu tehdä niiden ehdoilla. Tämä on etu silloin kun tärkeintä on tehokkuus, mutta haitta jos nimenomaa omaehtoinen räätälöinti on keskeinen vaatimus. Brändin mukaisen toteutuksen saa tyypillisesti aikaiseksi mille vain alustalle. 

Suunnitteluprosessin alussa käydään läpi yleiskuvaa ja perusasioita: vaatimuksia, toiveita, tavoitteita ja benchmarkkeja. Myös keskeisten sidosryhmien ja asiakaspolkujen läpikäyminen auttaa hahmottamaan mitkä toiminnallisuudet ja sisällöt ovat tärkeimpiä. Sisältösuunnitelma auttaa hahmottamaan millainen navigaatio ja sisältöarkkitehtuuri palveluun on tulossa. 

Rautalanka on yksinkertainen mallinnos sivujen layoutista, sisältöjen järjestyksestä ja suhteista toisiinsa. Visuaalinen suunnitelma tai layout antaa käsityksen siitä miltä sivusto näyttää mm. valokuvien, värien ja fonttien kanssa. Nykyiset suunnittelutyökalut mahdollistavat että suunnitelmien pohjalta toteutetaan mockup tai prototyyppi, jossa siirtymiä eri sivujen ja näkymien välillä on helppo havainnollistaa. 

Etenkin laajemmissa projekteissa erittäin tärkeää on myös tekninen suunnittelu tai määrittely, jonka puitteissa suunnitellaan tuleva tekninen toteutus esimerkiksi palvelinympäristön, analytiikan, toiminnallisuuksien tai käyttäjähallinnan osalta.

Verkkosivuston toteuttaminen Agendan kanssa

Aloitamme käymällä kanssanne läpi tavoitteenne, toiveenne ja vaatimuksenne sekä projektin että lopputuloksen osalta. Tärkeimpiä muuttujia ovat aikataulu, budjetti ja laajuus (sisältäen erilaiset toiminnallisuudet). Jos ette ole vielä valinneet sopivaa alustaa, pohdimme yhdessä parhaan ratkaisun sisällönhallinnan, toiminnallisuuksien ja tulevien kehitystarpeiden perusteella.

Vaativampien projektien tapauksessa voi olla järkevää toteuttaa projektin alussa erillinen määrittelyvaihe, jotta kaikilla osapuolilla on paras mahdollinen yhteinen käsitys tulevasta toteutuksesta.

Jos sinulla on verkkosivuprojekti johon etsit kumppania, keskustelemme mielellämme kanssasi erilaisista mahdollisuuksista.

seepsulafi0.png

Usein kysyttyä:

”Koin tarjouspyyntövaiheesta lähtien, että Agenda otti meidän tarjouspyyntömme vakavasti. Tämä sama asenne on jatkunut koko projektin ajan. Olen todella tyytyväinen sivustoon ja se on herättänyt paljon positiivista vastakaikua myös vierailijoissa.”

Hanna Rantala
Suomen Pakolaisapu

”Uudet Hel.fi –sivut on julkaistu onnistuneesti, ja saatu palaute on ollut kiittävää.”

Leila Oravisto
Web service coordinator, Helsinki City

“Se mitä erityisesti arvostin oli asenne työntekoon. Ylititte odotukset. “

Nina Härkönen
Chief of Marketing, Asiakastieto