project-pic

Saavutettavuus verkkosivuilla (WCAG2.0)

“Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta” (WCAG2.0.) velvoittaa useita verkkopalveluiden tarjoajia rakenteellisiin ja sisällöllisiin muutoksiin. Tarjoamme saavutettavuuden auditointia, saavutettavuutta parantavaa kehitystä palveluihin sekä saavutettavuusselosteen tuottamista.

Syksyllä 2019 monen verkkopalvelun ylläpitäjälle on saattanut nousta hiki otsalle kirjainyhdistelmästä WCAG2.0. “Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta” on ylittänyt monen kannalta siirtymäajan takarajan, joten saavutettavuusvaatimuksiin vastaamisesta on tullut akuutti kysymys.

Ei hätää! Tässä pähkinänkuoressa miten tulee toimia:

1.

Selvitä miltä osin verkkopalvelusi ei vastaa vaatimuksiin. Tässä voi olla viisasta kääntyä ammattilaisen (kuten me!) puoleen, mutta periaatteessa selvityksen voi tehdä itsekin. Laki vaatii useilta (muttei suinkaan kaikilta) tarjoajilta AA-tasoa.

2.

Korjaa puutteet. Osan puutteista (ainakin sisältöön liittyvät) voi korjata itse, osassa taas täytynee turvautua ammattilaisen (kuten Agenda!) apuun.

3.

Laadi saavutettavuusseloste. Selosteen voi hyvin laatia itse, tai sen voi tilata ammattilaiselta (kuten – tiedät kyllä). Seloste on käytännössä listaus saavutettavuuspuutteista, sekä syistä miksi niitä ei ole korjattu.

Samassa teemassa: Olemme myös toteuttaneet monille asiakkaillemme käytettävyyden testausta. Koko prosessi on asiakkaan kannalta näppärä: Me suunnittelemme tehtävät, rekrytoimme testaajat, ohjaamme testaustilanteen ja raportoimme tulokset. Asiakkaan tarvitsee lähinnä hyväksyä tehtävät ennen toteutusta. Jos arvelet että tästä olisi teille hyötyä, lue lisää tai ota yhteyttä! Saamme testaukset toteutettua nopeallakin aikataululla.

Käyttökokemuksesta, käytettävyydestä ja saavutettavuudesta tulee hyvää vauhtia entistä tärkeämpää. Tämä onkin tärkeää, sillä entistä enemmän arjen prosesseja toteutuu digitaalisesti – usein niin että vastuu jää käyttäjälle.

Kohti käyttäjäystävällisempiä verkkopalveluita!

Miten liikkeelle?

Soita meille tai jätä viesti alla olevalla lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä arkisin 24h sisällä. Jos sinulla ei ole valmista tarjouspyyntöä, keskustelemme tarpeistanne mielellämme. Katsotaan miten voimme olla avuksi!