Räätälöidyt ohjelmistot, verkkopalvelut ja sovellukset

Kun sopivaa olemassaolevaa alustaa tai tuotetta ei löydy, tai halutaan luoda jotain selvästi markkinoilla olevaa parempaa, voi tulla tarpeelliseksi luoda oma räätälöity verkkopalvelu tai websovellus. Autamme asiakkaitamme valitsemaan sopivimman lähestymistavan, jolla kustannukset ja vaatimustaso saadaan tasapainoon.

Agenda suunnittelee, toteuttaa, testaa ja ylläpitää asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä verkkopalveluita ja websovelluksia. Räätälöity verkkopalvelu tarkoittaa palvelua jossa käsitellään ja säilytetään asiakkaan dataa suunnitellulla tavalla. Meillä on tähän tarvittava full-stack ohjelmisto-osaaminen, johon kuuluvat mm. front- ja backend -teknologiat, rajapintateknologiat sekä skaalautuvat pilvialustat.

Jatka ja lue miten räätälöidyt verkkopalvelut ja websovellukset tehdään Agendassa.

alvaro-reyes-KxVlKiqQObU-unsplash-2000px.jpg

Headless-ratkaisut

Kun ulospäin näkyvä käyttöliittymä eli frontend halutaan toteuttaa räätälöidysti (esimerkiksi Reactia käyttäen) mutta taustalle halutaan silti valmiin sisällönhallintajärjestelmän edut, puhutaan headless-toteutuksesta. Tarjoamme headless-ratkaisun suunnittelua, toteutusta ja käyttöönottoa esimerkiksi WordPress + React -yhdistelmänä.

Websovellukset ja mikrosovellukset

Räätälöidyt websovellukset ratkaisevat hyvin spesifejä tarpeita verkossa: ne voivat olla esimerkiksi kartta- tai kalenteritoimintoja, laskureita tai vaikkapa ajanvarauksen ratkaisuja. Mikrosovellus tarkoittaa pitkälti samaa; yhden ison ja monitoiminnallisen alustan sijaan käytetään useita erillisiä, erikoistuneita sovelluksia, jolloin toimintavarmuutta voidaan parantaa virhetilanteita eristämällä ja jatkokehitystä helpotettua. Autamme suunnittelemaan ja toteuttamaan websovelluksia ja mikrosovelluksia itsenäiseksi tai osaksi olemassaolevaa palvelua.

helsinki_1918_Pad_2.jpg
Synlab.fi räätälöity verkkopalvelu

Rest-API -integraatiot

Tyypillisesti integraatioiden toteutuksiin käytetään REST API -rajapintoja ja moderneja JavaScript -upotuksia. Integraatiot luovat yhteyksiä palvelun eri osien välille, varmistavat tiedon liikkumisen ja mahdollistavat saumattoman käyttökokemuksen.

Integraatio toteutetaan usein esimerkiksi toiminnanohjauksen, tuotehallinnan tai ajanvarauksen kokonaisuuteen. Tiedonsiirto toteutetaan turvallisesti eri järjestelmien välillä, varmistaen että datassa ei ole päällekkäisyyttä ja että sama data on saatavilla eri järjestelmissä.

Full-stack -kehitys

Tarjoamme räätälöidyn verkkopalvelun koko full-stack -kehityksen. Valmiit frameworkit helpottavat ja nopeuttavat kehitystä, auttaen pitämään myös kustannukset kohtuullisina. Voimme toteuttaa headless-ratkaisun frontendin ja/tai mobiilisovelluksen TypeScriptillä React, Flutter ja React Native -frameworkkeja käyttäen.

Helvi virtuaalifasilitaattori

Backend-teknologiana suosimme myös TypeScriptiä. Node.js, Electron, Koa ja MongoDB ovat modernin backend-kehityksen suunnannäyttäjiä joita suosimme myös mielellämme.

Mikäli palvelussa on tarvetta helpolle ja joustavalle sisällön ylläpidolle on suosittelemme usein WordPress-sisällönhallintajärjestelmän käyttöä. Verkkokaupan toteutukseen luonteva valinta on usein erittäin suosittu WooCommerce tai asiakkaalle räätälöity React headless-toteutus, jossa backend voidaan valita asiakkaan tarpeen mukaan.

LUE LISÄÄ: TEKNOLOGIAT

Testaus oikeilla käyttäjillä

Suunnittelun ja toteutuksen eri vaiheissa kannattaa testata suunnitelmia ja toteutusta oikeilla käyttäjillä. Tämä auttaa validoimaan tehtyjä ratkaisuja ja ehkäisemään työläitä korjausliikkeitä myöhemmin. Tarjoamme käytettävyystestausta kokonaispalveluna, joka sisältää kaiken testien suunnittelusta tulosten raportointiin.

LUE LISÄÄ: KÄYTETTÄVYYSTESTAUS

Suunnittelu ja palvelumuotoilu

Räätälöidyn verkkopalvelun suunnittelussa kannattaa lähteä liikkeelle käyttäjästä ja yleisimmistä käyttötapauksista. Hyödynnämme vakiintuneita suunnittelumenetelmiä, mm. asiakkaan kanssa yhdessä toteutettavia design sprint -työpajoja ja käyttäjähaastatteluja varmistaaksemme että kaikki tärkeä tieto hyödynnetään suunnittelussa. Tuotamme ketterästi prototyyppejä, joilla palvelun keskeiset asiakaspolut saadaan konkretisoitua.

LUE LISÄÄ: KÄYTTÖLIITTYMÄSUUNNITTELU

danae-paparis-ds.jpg

Lue lisää: Full-stack?

Full-stack käsittää rajapinnan (eli backendin) sekä verkkoselaimessa/sovelluksessa pyörivän frontend-osan. Tarvittaessa nämä kaksi pääkomponenttia voi myös pilkkoa pienempiin mikropalveluihin modernin trendin mukaan.

Rajapinta huolehtii tiedon säilytyksestä ja hausta. Moderni toteutus voi olla esimerkiksi TypeScript-pohjainen rajapinta, joka säilyttää tietoa MongoDB-tietokannassa. Myös WordPress voi toimia pelkästään rajapintana, josta front-end ohjelmisto hakee tietoa.

Front-end osuus pyytää dynaamisia sisältöjä, kuten uutissyötettä varten tietoa rajapinnasta. Rajapinnasta saatu syöte on usein pelkistetyssä muodossa (JSON / XML), jonka koostaminen luettavaan muotoon jää frontend-ohjelmiston työksi. Esimerkkitoteutus voi olla React:illa tehty käyttöliittymä, joka toistaa uutisia ja perustieto-”osioita” rajapinnasta haettuna.

Miten liikkeelle?

Soita meille tai jätä viesti alla olevalla lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä arkisin 24h sisällä. Jos sinulla ei ole valmista tarjouspyyntöä, keskustelemme tarpeistanne mielellämme. Katsotaan miten voimme olla avuksi!