ops_transparent.png

Helsingin opetussuunnitelma digitaalisena palveluna

Helsingin opetussuunnitelma on Helsingin sivistystoimen digitaalinen palvelu. Se on osa koulua, jossa oppiminen nähdään avoimena, joustavana ja yhteisöllisenä. Kaikki tilat ovat oppimisen tiloja ja teknologia sulautuu luontevaksi osaksi oppimisympäristöä.

Suunnittelimme ja toteutimme digitaalisen palvelun kaikille helsinkiläisille: Opettajille työkaluksi, ja jokaiselle oppilaalle ja vanhemmalle paikaksi tutustua opetussuunnitelmaan. Palvelussa on julkaistu yleinen Helsingin opetussuunnitelma, sekä jokaisen Helsingin 120 koulun opetussuunnitelma.

Linkki palveluun:

OPS.EDU.HEL.FI

ops2_transparent.png

Suunnittelimme palvelun yhdessä Helsingin Opetusviraston kanssa. Toteuttamaamme kokonaisuuteen kuului visuaalinen ilme, hankkeen kuvitukset, ja digitaalinen palvelu konseptisuunnittelusta tekniseen toteutukseen.

ops-korkea-kuvitus-6.jpg
ops-korkea-kuvitus-5-1.jpg
ops-nelio-1.jpg

Digitaalinen opetussuunnitelma

Opetussuunnitelman uudistaminen on on iso ja vaativa prosessi varsinkin Helsingissä, jossa kouluja on yli 120. Sen parissa työskentelee satoja ihmisiä sekä opetusvirastosta että kouluista. Opetussuunnitelma uudistetaan kymmenen vuoden välein, joten E-OPS palvelee siis vähintään yhtä kauan.

OPS:in toteuttaminen digitaalisena palveluna mahdollisti selkeän työskentelyprosessin opetussuunnitelman valmisteluvaiheessa ja julkaisussa, ja loppukäyttäjälle helpon kanavan tiedon ja sisältöjen hyödyntämistä varten.

WordPress & avoin lähdekoodi

Palvelu on toteutettu WordPress-alustalle, jonka päälle on luotu täysin palvelun oma hallintapaneeli 120 helsinkiläistä koulua varten. Räätälöidyn hallintapaneelin kautta koulut pääsevät muokkaamaan suoraan omaa koulukohtaista opetussuunnitelmaansa yleisen OPS:in päälle selkeällä ja helpolla tavalla. Näin E-OPS palveluun luodaan jokaisen helsinkiläisen koulun oma opetussuunnitelma.

LINKKI PALVELUUN

ops-imac-1.jpg