project-pic

Yhdessä influenssaa vastaan - influenssarokotukset helsinkiläisille 2017

Toimimme Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimelle palvelumuotoilun ja visuaalisen suunnittelun kumppanina influenssarokotuskampanjassa 2017.

influenssarokotus.hel.fi

project-pic

Tavoitteet

Kausi-influenssa on jokasyksyinen haaste myös Helsingissä. Riskiryhmät se altistaa konkreettiseen ja vakavaan terveysriskiin, ja siksi rokotusohjelma nähdään kriittisen tärkeänä. 

Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimi vastaa Helsingin omasta rokotusohjelmasta. Tänä vuonna erityisen haasteen tuotti se, että rokotus siirtyi terveysasemilta neljään uuteen rokotuspisteeseen.

Tärkeimpiä tavoitteita siis olivat paitsi viestiä selkeästi ja erottuvasti yhden viikon ajalle jaksottuvasta rokotusajasta, neljästä uudesta rokotuspisteestä, ja tarjota katkeamaton asiakaspolku digitaalisia kanavia hyödyntäen.

Asiakaspolun palvelumuotoilu

Projekti aloitettiin työpajoilla, joihin oli pyydetty mukaan myös kaupunkilaisia. Työpajoissa määriteltiin tärkeimmät toimijat ja kanavat, sekä suunniteltiin mahdollisimman selkeä polku kaupunkilaisille varhaisesta tiedosta rokotukseen asti.

Viestinnän selkäranka rakennettiin kampanjasivuston (influenssarokotus.hel.fi) varaan. Viestintä ja markkinointi ohjasi asiakkaita verkkosivuille, jossa he kohtasivat heti ensimmäisenä kahden valinnan lomakkeen joka kertoi heille oikean paikan hakea rokotus.

Verkkopalvelussa oli rokotuspaikkojen lisäksi myös kattavasti tietoa influenssasta, rokotuksesta, rokotustilanteesta ja UKK-osio.

project-pic

Erottuva kampanjakonsepti & laaja näkyvyys

Kampanjan konseptin osaksi suunniteltiin kampanjan slogan (“Yhdessä influenssaa vastaan”), sekä Helsingin kaupungin graafista ilmettä mukaileva ilme jonka keskeisin osa oli ilmeikäs kuvitus. Ilme jalkautettiin lukuisiin kanaviin, joissa sen tulisi tavoittaa käytännössä kaikki kaupunkilaisit.