project-pic

Hel.fi -portaalin uudistus

Uudistimme Helsingin kaupungin digitaalisen palveluportaalin käytettävyys ja brändäys mielessä.

www.hel.fi

Pitkä yhteistyö

Projekti alkoi alun perin Aalto-yliopistossa. Myöhemmin Agendan ydintiimiksi muodostunut ryhmä jatkoi yhteistyötä asiakkaan kanssa, kehittäen konseptista valmiit ja ohjeistetut suunnitelmat. Uudistettu sivu julkaistiin lopullisesti keväällä 2015, mutta yhteistyö kaupungin kanssa jatkuu.

project-pic
project-pic

Käytettävyys ensin

Kaupungilla on tiukasti säädelty velvollisuus tarjota palveluitaan kaikille kaupunkilaisille, riippumatta iästä tai kyvyistä. Tämä pakotti suunnittelutyön ottamaan käyttäjä kaiken keskiöön, ajoittain myös esteettisten prioriteettien kustannuksella. Kaikki ratkaisut tarkisti ulkopuolinen käytettävyysarvioitsija.

Tuotimme ja ohjeistimme taustakuvien tyylin, joka kertoo Helsingistä eri vuoden ja vuorokauden aikoina.

project-pic

Työskentelimme miltei kaikkien Helsingin virastojen kanssa kun niiden viestintää tuotiin Hel.fi-portaalin alaisuuteen. Virastoille annettiin mahdollisuus vaikuttaa oman sivustonsa räätälöintiin, kuitenkin niin että ne ovat osa Hel.fi-brändiä.

project-pic

Digitaalinen brändi

Hel.fi on Helsingin kaupungin kasvot verkossa. Useat kaupunkilaiset käyttävät sen alaisia kaupungin digitaalisia palveluita päivittäin, joten itse onnistuneen asioinnin lisäksi sivustolla on valtava merkitys kaupungin brändin rakentamisen kannalta. Visuaalisista keinoista vahvimman viestin antavat taustakuvat, jotka kertovat Helsingistä eri vuoden ja vuorokauden aikoina.

project-pic
project-pic

5 000 000

sivulatausta / kk

“Uudet Hel.fi –sivut on julkaistu onnistuneesti, ja saatu palaute on ollut kiittävää. Eräs palaute oli “Nyt on siirrytty ladasta mersuun”.

Leila Oravisto, Web Service Coordinator, Helsinki City