Case-esimerkki: Helsingin kaupungin uusi opetussuunnitelma OPS2016 digitaalisena palveluna on valmis.

Syksy lähtenyt käyntiin kiireisesti ja koululaiset ovat jo kohta kuukauden keränneet viisautta luokkahuoneissa. Me taas olemme antaneet Agendan puolelta oman panoksemme koulujärjestelmän avoimuudelle ja saatavuudelle.

Suunnittelimme ja toteutimme Helsingin uuden opetussuunnitelman digitaalisena palveluna joka otetaan nyt syksyllä 2016 kaikkien opettajien, oppilaiden ja huoltajien käyttöön.

 

Lähtötilanne: 120kpl yli 500 sivuista word- ja PDF dokumenttia.

 

Edellisen kerran opetussuunnitelma uudistettiin Helsingissä 10 vuotta sitten ja silloin opetussuunnitelma julkaistiin koulujen kotisivuilla PDF- ja Word-dokumentteina. Näin meillä oli 120 kappaletta yli 500-sivuista opetussuunnitelmadokumenttia, joita ei erityisen mielellään kukaan halunnut selailla. Tämä oli siis lähtötilanne ja tavoitteena suunnittelutyölle oli luoda palvelu joka oikeasti tekisi opetussuunnitelman kaikkien ulottuvilla olevaksi ja siihen tutustumisen mukavaksi.

 

Tavoite: selkeä, moderni, käyttäjäystävällinen ja helposti hallinoitava digitaalinen palvelu.

 

Tavoitteisiin päästiin, ja nyt sekä yleinen Helsingin kaupungin opetussuunnitelma että 120 Helsinkiläisen koulun opetussuunnitelmat löytyvät selkeästä ja helppokäyttöisestä palvelusta osoitteesta: http://ops.edu.hel.fi

Olemme toteuttaneet palvelun WordPress-alustalle mahdollistamalla asiakkaalle joustavan jatkokehityksen ja avoimuuden. Palvelussa on täysin räätälöity hallintapaneeli jonka kautta helsinkiläiset koulut ovat työstäneet omaa opetussuunnitelmaa ja julkaisseet sen palvelussaan. Näin opetussuunnitelmat on helposti löydettävissä ja myöskin tarvittaessa verrattavissa keskenään.

 

ops-imac-blogi

Tässä linkki projektit sivulle jossa hieman tarkemmin tästä projektista ja toteutuksesta: https://agendahelsinki.fi/project/ops2016/

Tervetuloa tutustumaan!